Byte av arbetstidsgrupp

Personens arbetstidsgrupp ändras på sidan Personer. Det finns två sätt att göra detta:

Byt arbetstidsgrupp från rullgardinsmenyn

  1. Välj en ny arbetstidsgrupp från rullgardinsmenyn för arbetstidsgrupper.
  2. En dialogruta öppnas.
  • Som standard är slutdatumet för den gamla arbetstidsgruppen föregående dag. Du kan ändra det om du behöver.
  • Den nya arbetstidsgruppen har inget slutdatum valt, vilket innebär att den är giltig tills vidare från dagen efter slutdatumet för den föregående gruppen.

  1. Stäng dialogrutan genom att kryssa i det övre hörnet och tryck på Spara i personens huvudvy. Om ni har i bruk övertidsberäkning baserat på period- eller veckotimmar bör du välja periodens sista dag som slutdatum, eftersom en ändring i arbetstidsgruppen nollställer de ackumulerade timmarna för periodbaserat arbete.

Ändring av arbetstidsgrupper från tre punkter

  1. Klicka på de tre prickarna bredvid arbetstidsgruppmenyn.



  2. I dialogrutan som öppnas, sätt ett slutdatum för den gamla arbetstidsgruppen.



  3. Klicka på plusknappen och välj en ny arbetstidsgrupp från rullgardinsmenyn. Den nya arbetstidsgruppen har inget slutdatum valt, vilket innebär att den är giltig tills vidare från dagen efter slutdatumet för den föregående gruppen.



  1. Stäng dialogrutan genom att klicka på krysset i det övre hörnet och tryck på Spara i personens huvudvy. Om ni har i bruk övertidsberäkning baserat på period- eller veckotimmar bör du välja periodens sista dag som slutdatum, eftersom en ändring i arbetstidsgruppen nollställer de ackumulerade timmarna för periodbaserat arbete.